Raste novi Regionalni edukacijsko-rehabilitacijski centar u Čakovcu
11.07.2024. 10:41h

Centar za odgoj i obrazovanje iduće će godine preseliti u novu zgradu koja se gradi u Čakovcu. Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini ističe kako je lijepo vidjeti kako iz dana u dan, radovi na Regionalnom edukacijsko-rehabilitacijskom centru Čakovec, koji na temelju sporazuma sufinanciraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Grad Čakovec i Međimurska županija, napreduju prema planu.

Ovo nije samo investicija u poboljšanje uvjeta rada i boravka polaznika, već i u budućnost Čakovca kao inkluzivnog i prosperitetnog grada, dodaje gradonačelnica. Novim prostorima ova obrazovna ustanova dobiva najmodernije uvjete i predstavlja značajan korak naprijed za Grad Čakovec i cijelu Međimursku županiju.

 Novi centar će nuditi širok spektar usluga, uključujući rehabilitaciju i edukaciju, pružat će uslugu boravka za osobe s invaliditetom, usluge rane razvojne podrške djeci s poteškoćama u razvoju te psihosocijalnu podršku, a osim novih prostora Centar za odgoj i obrazovanje, imati će i prostorije, radionice i dvorane za provođenje dodatnih aktivnosti usmjerenih prema osobama s teškoćama, što će polaznicima i korisnicima pružiti i omogućiti resurse koji su im potrebni da postignu svoj puni potencijal.