U Donjem Kraljevcu u planu otvaranje novih gradilišta, ali i uređenje sportskih objekata
09.07.2024. 11:23h

U Općini Donji Kraljevec uz razvoj gospodarstva, posebnu pozornost pridaju kvaliteti  života tamošnjih žitelja o čemu svjedoči niz udruga na različitim područjima. Ne zanemaruju ni ulaganja u mlade osiguravajući uvjete da mlade obitelji ostanu živjeti u općini, ali i da se doseljavaju nove.

Načelnik donjo-kraljevske Općine Miljenko Horvat ističe su im planovi otvaranje novih gradilišta, ali i uređenje sportskih objekata za okupljanje. Iz godine u godinu sve je veći interes  i  za novčane potpore za kupnju ili obnovu starih  kuća ili pak za gradnju novih na području Općine Donji Kraljevec.  Općina ima i niz drugih financijskih potpora- navodi načelnik Horvat.  

Osigurava jednokratne novčane iznose za novorođene, sufinancira boravak djece u jaslicama i vrtićima , tu je i pomoć za školski obrok, a iz proračuna se plaća i učitelj koji radi u cjelodnevnom boravku u školama u Hodošanu i Donjem Kraljevcu. Izdvaja se i novac za kupnju školskog pribora, a sufinanciraju se stipendije za  deficitarna zanimanja kao i stipendije za studente koji studiraju u Hrvatskoj i inozemstvu.