Čakovečki vrtićarci obilježili Međunarodni olimpijski dan
03.07.2024. 06:46h

Tradicija obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana i ove je godine nastavljena u čakovečkim dječjim vrtićima.  Dan se obilježava kao spomen na 23. lipnja 1894. godine i osnivanje Međunarodnog olimpijskog odbora te donošenje odluke o održavanju modernih Olimpijskih igara. Simbol obilježavanja je bijela majica koja simbolizira bijelu boju olimpijske zastave, odnosno međunarodni olimpijski pokret i mir.

Obilježavanje dana u našem gradu i kraju uvijek ima svoju sportsku notu, a posvećen je najmlađima. Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije, u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca i Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan, te uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora,  organizirala je polusatni program u vrtićima Cipelica, Vjeverica,  Maslačak i Cvrčak.

Program je uključivao opće pripremne vježbe, vježbanje u pokretu, igru i ples na veliki ljetni hit Rim Tim Tagi Dim. “ Svi su bili izuzetno dobro raspoloženi, što je pridonijelo njihovoj volji i želji za vježbanjem" ” izjavila je trenerica Ida Lesjak Keenan iz Macana i dodala kako klub u suradnji s gradskom i županijskom sportskom zajednicom provodi brojne projekte namijenjene vrtićkoj djeci.

“Rado prihvaćamo svaki poziv na suradnju, a zahvaljujući našim školovanim i licenciranim trenerima, spadamo među rijetke klubove sposobne za realizaciju složenijih projekata” rekla ja. Osvrnula se i na suradnju s dječjim vrtićima, pohvalivši njihovo vodstvo koje kroz ovakve programe daje dodatan sadržaj dječjem provođenju vremena u predškolskim ustanovama. Osim brojnih mališana čije je veselje bilo očito, zadovoljne su bile i odgojiteljice koje su se rado pridružile aktivnostima.

Iz županijske i gradske sportske zajednice poručuju kako će i u budućnosti nastaviti obilježavati značajne datume vezane uz sport i olimpizam, poput Svjetskog dana sporta, Europskog tjedna kretanja, ali i vrlo popularnog Hrvatskog olimpijskog dana.