Članice udruge Izvor iz Ivanovca predstavile i izložile originalne rukotvorine
01.07.2024. 11:51h

Udruga za promicanje kvalitete života “Izvor” iz Ivanovca, ove je subote predstavila svoje aktivnosti tradicionalnom godišnjom izložbom radova povodom obilježavanja Dana Ivanovca. Izložba je organizirana u poslijepodnevnim satima u Domu kulture u Ivanovcu. Izloženi stolnjaci, heklani tabletići, heklani odjevni predmeti, mamili su poglede posjetitelja koji su došli razgledati kako njihove marljive i kreativne sumještanke provode svoje slobodno vrijeme. Posebna priča je „luščije“ s klipova kukuruza, materijal od kojeg u rukama ovih vrijednih i nadarenih žena nastaju prave umjetničke minijature.

Marija Petek, predsjednica Udruge tom je prigodom istakla kako u  “Izvoru”, koji je aktivan od 2005. godine, danas djeluje i stvara 16 članica. „Sve žene rade jako lijepe ručne radove. Trudimo se, izlažemo i družimo. Imamo svoju prostoriju ovdje u Domu kulture u Ivanovcu gdje se sastajemo jedanput ili po potrebi  više puta tjedno. Radimo stolnjake, nadstolnjake, torbice, suvenire, a idejama još uvijek nema kraja.“, kazala je predsjednica „Izvora“.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini„Udruga Izvor koja će iduće godine obilježiti punih dvadeset godina rada i djelovanja u izradi ovih prekrasnih predmeta, a samim time i očuvanju kulturne baštine, zaslužuje svaku pohvalu i divljenje. Ne samo zbog onoga što stvarate vlastitim rukama, već i zbog promocije Ivanovca, Čakovca i cijelog Međimurja na mnogim događanjima u različitim mjestima gdje izlažete svoje radove. Svi oni koji se bave radom u nekoj od udruga znaju kako je teško ustrajati i kvalitetno djelovati tolike godine, zato još jednom iskrene čestitke na ovomu što radite, kako za nas danas, tako i za sve buduće generacije.“ kazala je gradonačelnica Cividini.

Druženje i izložbu glazbenim programom upotpunili su članovi pjevačkog zbora KUD-a  „Katruža“ iz Ivanovca.