Završen ovogodišnji Marin Šuica junior open
01.07.2024. 07:23h

U organizaciji Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec od 22. do 29. lipnja  po dvadeset i šesti put za redom održan je međunarodni teniski  turnir za juniore i juniorke do 16 godina.

Ovaj tradicionalni turnir koji je 1999. godine uvršten i u kalendar Europske Teniske  federacije -Tennis Europe, od 2011. godine nosi naziv po Marinu Šuici, našem mladom Čakovečkom tenisaču, jednom od najboljih i najtalentiranijih juniora u Europi.

I ove godine turnir je potvrdio status najjačeg hrvatskog turnira i jednog od najboljih turnira u ovom dijelu Europe.

Na turniru je nastupio veliki broj igrača, više 120 natjecatelja iz SAD-a, Kine,  Slovenije, Češke, Srbije, Ukrajine, Kazahstana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Srbije, Velike Britanije Rumunjske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Grčke, Italije, Rusije, Francuske i Hrvatske.

 U konkurenciji juniora prvo mjesto zasluženo je osvojio mladi Slovenac Jošt Pečovnik koji je na turniru bio postavljen za sedmog nositelja. U finalnom susretu slavio je protiv Ukrajinca Andriya Maksymenka (šestog nositelja) rezultatom 1:6, 6:4, 1:0, predaja Maksymenka.

 

Među juniorkama naslov pobjednice zasluženo je pripao Ukrajinskoj igračici Daryni Hlibchuk. U finalnom susretu lako i uvjerljivo svladala je treću nositeljicu Ninu Kosicku iz Slovačke rezultatom 6:1, 6:0.

 Muške parove osvojili su Ukrajinci Mykola Hrabar i Amdriy Maksymenko.  Finalni susret protiv Dominika Dujka iz Češke i Mihajla Topića iz Srbije dobili su bez borbe.

 

Slovakinje Klara Kliestencova i Diana Petrašova slavile u finalnom susretu parova protiv Mihaele Les i Milane Rašan-Buha iz Hrvatske rezultatom 6:3, 6:4.

 

Turnir je i ove godine pobudio veliki interes igrača, uzvanika, novinara i publike. Uz gospodarske učinke turnir je odlična prigoda za promociju grada Čakovca, Međimurja i Hrvatske. No njegov je najveći značaj  u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnih bodova.