Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala u Prelog na pripreme za Olimpijske igre
25.06.2024. 12:38h

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se danas i počela prvu fazu priprema za Olimpijske igre u Parizu. Reprezentacija se nakon okupljanja u Zagrebu i kratkog druženja s novinarima, uputila u Prelog gdje će boraviti do 7. srpnja, i obaviti onaj najzahtjevniji dio priprema na tjelesnoj spremi. Naravno da se neće zanemariti ni čisti rukometni trening.

Kao što je poznato od ranije, izbornik Dagur Sigurdsson je na pripreme pozvao 20 igrača. Uz četiri vratara, tu su četiri krila, tri kružna napadača i devet vanjskih igrača. Nažalost, već na samom početku priprema, izbornik je suočen s ozljedom lijevog krila Davida Mandića i vrlo je neizvjesno hoće li ga imati na raspolaganju. Stoga, s liste pričuva je pozvan Lovro Mihić. Inače, u prvoj fazi priprema Hrvatska će odigrati jedan prijateljski susret protiv Egipta. On je na rasporedu 6. srpnja u 16.30 sati u Varaždinu. 

Nakon tog susreta, reprezentacija će dobiti četiri dana predaha, a novo okupljanje bit će zakazano za 11. srpnja kada se odlazi u Opatiju na drugi dio priprema.

U sklopu te faze odigrat će se još jedan prijateljski susret i to s reprezentacijom domaćina Olimpijskih igara, Francuskom u Chartresu 17. srpnja u 18.00 sati. Nakon toga, reprezentacija se vraća u Opatiju gdje ostaje do 21. srpnja. Završna tri dana priprema bit će obavljena u Zagrebu.

Podsjećamo, Hrvatska se na Olimpijskim igrama u Parizu nalazi u Skupini A zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Švedskom, Slovenijom i Japanom. Upravo s tom reprezentacijom otvaramo natjecanje 27. srpnja u 14.00 sati.