Veliki interes za ljetne sportske kampove u Čakovcu
25.06.2024. 12:31h

Dvadeseto izdanje ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”, koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec, započeli su danas kampom iz plivanja u prijepodnevnim satima. Jedini ovogodišnji plivački kamp provodi Čakovečki plivački klub, a predsjednik kluba i voditelj kampa Goran Kolarić kazao je kako se prijavilo preko 160 školaraca.

“Već imamo dosta iskustva s kampovima, mi smo tu od početka, još tamo od 2005. pa su naši treneri sve posložili da bude u najboljem redu. Treba istaknuti kako se poseban program provodi s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima.” izjavio je Kolarić te dodao kako će se plivački kamp zbog velikog broja polaznika podijeliti u dva dijela. Od utorka do petka, djevojčice će biti na bazenima od 8 do 10 sati, dok će dječaci na kampu biti od 10 do 12 sati“ istaknuo je. Kampovi su zamišljeni kako zdravi i sportski način provođenja ljetnih školskih praznika.

Oduševljenje djece kampovima vidi se po njihovim osmjesima, a među onima koji se najviše smiju su dvoje prijatelja, Jan i Jakov koji su završili četvrti razred. Jan je istaknuo kako se skupa biciklom voze na bazene te da su treninzi na kampovima naporni, ali da se pritom i jako dobro zabavljaju. „Redovito sudjelujem na kampovima i za svoja sudjelovanja svake godine dobivam zlatnu medalju.“, rekao je Jakov najavivši kako će i ove godine ići na zlato. Naime, ZSU Čakovca će one s najviše sudjelovanja nagraditi medaljama na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Čakovca. Kampovima su oduševljeni i roditelj. Iva iz Čakovca poručila je kako je njezina djevojčica jedva čekala da kamp počne. „Sa sportskim kampovima dan joj je ispunjen. Da nije na kampovima bila bi kod kuće i vrijeme bi provodila ispred ekrana. Ovo je druga godina da sudjelujemo i vjerojatno će nakon ljeta početi trenirati plivanje“ kazala je.

Ovog tjedna u poslijepodnevnim satima od 17 do 19 sati bit će održani i kampovi odbojke na pijesku i košarke. Kamp odbojke na pijesku, čiji je provoditelj Klub odbojke na pijesku Čakovec bit će održan na odbojkaškom igralištu pored Gradskih bazena Marija Ružić, dok Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani 1. OŠ Čakovec. Prijave na kampove moguće su tijekom cijelog ljeta na recepciji Gradskih bazena, a djeca mogu pohađati neograničeni broj kampova. Svi sudionici kampova dobivaju prigodnu majicu, bočicu te svaki dan osvježavajući napitak.