Završena sezona Udruge Zlatne ruke Čakovec
22.06.2024. 09:39h

Od kraja siječnja pa sve do 20. lipnja članice Udruge žena ZLATNE RUKE redovito su se sastajale svaki četvrtak u Strossmayerovoj 9 u Čakovcu.

Nakon svake sezone analiziraju rad tijekom odrađenog razdoblja. Članice su sve starije pa su im ruke i prsti manje vitalni.Vid je kod većine slabiji tako da su se više družile i razmjenjivale razna iskustva, nego izrađivale. Razmjena iskustva o tome kako urediti što bolje ručni rad i kako dobiti njegovu željenu ljepotu, može li se prati u stroju za rublje ili ga treba iskuhavati u loncu, kako sačuvati boju ako je ručni rad u boji, kako ga štirkati, sušiti i kako ga na kraju izglačati, bila je tema posljednjeg susreta. Takvih je tema kroz sezonu bilo mnogo. Donosili su se novo izrađeni ručni radovi i sheme za njegovu izradu. Jedna drugoj članice su pokazivale uzorke kačkanja i pletenja i ostalih tehnika izrađivanja raznih radova.

Uz uobičajene i već dobro utabane događaje kao što su Dani međimurske županije i Dani Grada Čakovca koje su obilježile izlaganjem na gradskom trgu, imale su nekoliko izuzetno zahtjevnih događanja.

Povodom Dana žena u dvorani Scheier priredile su vrlo lijepu i raskošnu dvodnevnu međunarodnu izložbu ručnih radova. Gošće su im bile kolegice iz Slovenije iz lendavskog Krožeka ročnih del. Jedodnevnim izletom organizirano su posjetile Maribor i obišle turističku atrakciju Pot med krošnjami na Rogli te laganom šetnjom stigle do vidikovca.

Godišnju Skupštinu udruge održale su u veljači, svečano i radno kao i svake godine.

Organizirale su stručno predavanje na temu Komunikacija u obitelji za svoje članice. Predavanje je održala klinička psihologinja mr. spec. Jelena Klinčević.

Na kraju sezone su se družile na jednoj od gradskih terasa uz kavu, sokove, sladoled i kolače.

Kraj je nastavne godine, unuci su na školskom ljetnom odmoru, pa će bake/članice preuzeti brigu o njima. Drugi razlog prekida rada za vrijeme školskih praznika su ljetne vručine koje za žene zlatnih godina mogu biti opasne.

Druženja četvrtkom u Strosmajerovoj 9 nastaviti će se 12. rujna kada započinju s novom sezonom.