Kazališnom predstavom Histriona, počelo Čakovečko ljeto
21.06.2024. 09:38h

Ovogodišnje „Čakovečko ljeto“ na vanjskoj pozornici Centra za kulturu otvorila je Glumačka družina „HISTRION“ predstavom „Krčmarica purgerica“. Punih mjesec dana Čakovec će biti centar ljetnih zbivanja, a program se u narednim danima i vikendima nastavlja plesnim performansom studija „Korak“, igrama za djecu, kazališnom predstavom za djecu u izvedbi Kazališne družine Pinklec i Kazališta Oberon Koprivnica, izložbama, koncertima na vanjskoj pozornici grupa Pips, Chips & Videoclips i Silente te promenadnim koncertima kod fontane u Perivoju Zrinskih, kao i završnom produkcijom ŠAF-ovih filmova.

Programi su i ove godine namijenjeni svim uzrastima, svatko zaista može pronaći nešto što ga zanima. Unatoč malo drugačijem konceptu nego ranijih godina, manifestacija i dalje ima urbani štih, što je i njeno prepoznatljivo obilježje svih ovih godina.

Utrkom „Čakovečki noćni cener“ oko tisuću trkača u najdužem danu u godini danas će utrčati u ljeto

Noćni cener čakovečka je tradicija koja pola desetljeća okuplja stotine, a danas, 21. lipnja u 21.06 sati, možda će  biti i preko tisuću trkača na najvećoj regionalnoj utrci. I ove godine utrka će imati dvije dužine, trkači sami biraju između trase od 5 ili 10 kilometara. Kao i uvijek start je zajednički, u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, a cilj na čakovečkom Trgu Republike.

Novost u 2024. je trkački after party na Trgu Republike u sklopu programa Čakovečko ljeto koji organizira Centar za kulturu Čakovec. Na trgu će trkače zagrijavati DJ Vedran Car, a potom ih rasplesati nakon utrke.


Startni paketi podižu se u Centru za kulturu u petak 21.6. od 15 sati pa sve do pred sami početak utrke.