Vannesa Kralj pobjednica 22. MEF-a
17.06.2024. 08:48h

Izvođači (19) su, po 22. puta, 14. lipnja od 21 sat, zapjevali u zagrljaju drevnih zidina Staroga grada u Čakovcu, scene kakvom se može pohvaliti malo koja sredina u našoj zemlji. Atrij palače Zrinskih pretvario se u pozornicu kojoj ne treba dodatnih ukrasa. Drevno zdanje samo po sebi je tron i uzdiže svakog izvođača koji se ovdje pokloni publici.

Festivalsku večer, 14. lipnja, vodio je popularni radijski i TV- voditelj i glumac Mario Petreković, čija je vedrina ohrabrila natjecatelje i zabavila publiku. A u revijalnom dijelu programa, publiku su očarale glazbene poslastice u izvedbama Scifidelity Orchestra i Sashe Cui.

 

Grand prix festivala uvjerljivo je odnijela Vanessa Kralj, polufinalistica ‘Superstara’, a nagradu su joj zajednički uručili župan Matija Posavec i izvršni direktor festivala Rajko Dobošić.

Nagradu za najboljeg debitanta osvojila je Lorenza Puhar Lola, nagradu za najbolji tekst osvojio je Miroslav Petrac, nagradu za najbolju glazbu osvojio je Duško Krznar, nagradu za najbolji aranžman dobio je Božidar Wolfand – Wolf, nagradu za najbolji etno izričaj osvojio je Tomislav Kovač, nagradu za najbolju interpretaciju osvojila je Kiara Cenko.