Gradnja novog vrtića u Općini Vratišinec
11.06.2024. 08:31h

U Općini Vratišinec se gradi novi vrtić. Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Vratišinec usvojena je odluka o kreditnom zaduženju Općine  u iznosu od milijun eura s PDV-om.

Novac će se namijeniti za financiranje projekta izgradnje i opremanje Dječjeg vrtića u naselju Vratišinec, investicije koja je u tijeku, i čiji se završetak očekuje na jesen. Načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec pojašnjava da je ukupna vrijednost investicije milijun 176 tisuća eura, od čega je  iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka Ministarstva obrazovanja osigurano 573.362 eura, a ostatak će se financirati iz proračuna Općine Vratišinec. 

Budući da je „modularna gradnja“ izgradnja Dječjeg vrtića teče svojim tokom i planirano je da  s novom „pedagoškom godinom“ mališani usele u novi Dječji vrtić u Vratišincu. Površina novog objekta je 600 kvadrata, a u njemu će biti tri dječje skupine (jedna jaslička i dvije vrtićke)  sa ukupno šezdesetak djece.

Osim toga uredit će se i vanjsko dječje igralište i ostali sadržaji za predškolce, ističe Grbavec. „Novi Dječji vrtić ne samo što će podići kvalitetu boravka djece, već se nadamo da će mladi ostati živjeti u Općini Vratišinec, ali i doseliti nove obitelji koje će našu općinu izabrati za život“, napominje Grbavec.

#OpćinaVratišinec