Anamarija Turk i Luka Jambreuš na europskom juniorskom prvenstvu u streljaštvu
07.06.2024. 09:15h

U Osijeku je završilo Europsko juniorsko prvenstvo u streljaštvu, na kojem su nastupila i dva međimurska sportaša, Anamarija Turk i Luka Jambreuš, članovi Streljačkog kluba Zelenbor Brezje.

Anamarija je odličnim nastupom u olimpijskoj disciplini trostav otpucala najbolji ovosezonski rezultat od 580 krugova, čime je osvojila 12. mjesto u konkurenciji 63 najboljih juniorki Europe. U drugoj, neolimpijskoj disciplini 60 ležeći, Anamarija je osvojila 36. mjesto sa 607,4 krugova. Hrvatske juniorke ekipno su osvojile 12. mjesto. Anamariji je 12. mjesto najbolji plasman na europskim prvenstvima u dosadašnjoj karijeri.

Luka Jambreuš je u disciplini ležeći osvojio solidno 35. mjesto sa 611,6 krugova, dok je u trostavu osvojio 46. mjesto s 562 kruga. Zanimljivo, u prvoj polovici natjecanja (nakon klečećeg i polovice ležećeg stava), Luka se nalazio na četvrtom mjestu, a veliki pad uslijedio je u drugoj seriji ležećeg i cijelom stojećem stavu. Ekipno, hrvatski juniori su osvojili 9. mjesto u disciplini 60 ležeći. Nakon kratkog odmora, Anamarija i Luka nastavljaju intenzivne pripreme za državno i nadolazeće Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se krajem rujna održati u Peruu.