Čakovec živi sport
28.05.2024. 07:31h

Sedmo izdanje jedinstvenog Festivala sporta „Čakovec živi sport“ još je jednom pokazalo svu šarolikost palete sportova u Gradu Zrinskih, ali i strategiju da se vrijednosti sporta usađuju od najmanjih nogu.

Jedinstvena manifestacija koju je pokrenula Zajednica sportskih udruga Čakovca s ciljem promocije sporta i prezentiranje rada sportskih klubova široj javnosti, prije svega najmlađima, i ove godine je bila pun pogodak.

Festival sporta postao je i sastavni dio programa Dana Grada Čakovca i sportske udruge, njih 20-tak redovito pripreme zanimljiv program kojim se na Trgu Republike predstavljaju čakovečkoj javnosti, ali i najmanjim sugrađanima. Naime, Festival sporta organizirano posjećuju polaznici čakovečkih dječjih vrtića i učenici osnovnih škola. Oni su iz prve ruke mogli vidjeti kako izgleda košarka, nogomet, rukomet, tenis, stolni tenis, gimnastika, šah, powerlifting i rolanje, a kroz promo materijale i sportske rekvizite predstavili su se i ostali sportovi na obližnjim štandovima.

„Čakovec živi sport“ je u pratnji predsjednika ZSU Čakovca Anđelka Crnčeca posjetila i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini koja je pohvalila ideju o organizaciji ovakvog eventa. „Ovaj i slični projekti će djeci omogućiti da se upoznaju s raznim sportskim aktivnostima i klubovima u svom gradu, što će im pomoći da pronađu sport koji ih zanima i da se aktivno uključe u sportske aktivnosti. Klubovima pak će projekt pružiti priliku da se predstave široj publici i privuku nove članove, posebno djecu. To može dovesti do povećanog broja aktivnih sportaša u gradu i jačanja sportske scene“ poručila je Cividini.

Predsjednik ZSU Čakovca Anđelko Crnčec je apostrofirao mladost koja je obilježila prijepodne na čakovečkom središnjem trgu: „Mladost je došla posjetiti i pogledati sport, ali mladost ga je i prezentirala“ rekao je. Festival sporta bila je i prilika da se pozovu svi na sljedeću aktivnost koju organizira krovna čakovečka sportska organizacija – gradsku biciklijadu. ČAK BAJK biciklijada ovog četvrtka 30. svibnja doživjet će svoje treće izdanje i još jednom povezati sve dijelove grada čime će i na simboličan način svi mjesni odbori biti povezani na 30. rođendan Čakovca.