Događajima bogat utorak uz Dane Grada
28.05.2024. 07:14h

U sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca, danas, u utorak 28. svibnja održava se Županijska smotra učeničkih zadruga Međimurske županije. Organizator i škola domaćin je i ove godine Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Čakovca i Grada Čakovca. Smotra počinje u 10 sati na Trgu Republike.

U  12 sati  kod Gradske kavane u Čakovcu svečanost je otkrivanja spomen ploče posvećene obitelji Legenstein. Na svoj sedamdeseti rođendan, Muzej Međimurja Čakovec poklonit će Čakovčanima jednu zanimljivu povijesnu priču i usto vratiti dignitet objektu koji je svojedobno obilježio građanski život našega grada. Riječ je o spomen-ploči posvećenoj ugostiteljskoj obitelji Elizabete i Geze Legenstein, koja će biti postavljena na samom ulazu u čakovečku Kavanu Royal, kako će se doskora zvati sadašnja Gradska kavana Čakovec.

Pozivamo vas da nazočite ovoj svečanosti, te tako odate poštovanje obitelji Legenstein, legendama čakovečkog građanskog života 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća. Spomen-ploču zajednički postavljaju Grad Čakovec i Muzej Međimurja Čakovec.

Vrijeme od 13 sati rezervirano je za svečano obilježavanje Međunarodnog dana udomitelja koje će se u organizaciji Županijske službe za udomitelje održati u Zgradi Scheier.

U sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca, danas će se u 18 sati u organizaciji AK Međimurje održati Utrka Grada Čakovca, koja već niz godina ima humanitarni karakter. Start utrke je na Trgu Republike, a staza u duljini od 2 km kreće se kroz Perivoj Zrinskih. Prijave i podizanje startnih brojeva moguće su na recepciji Gradskih bazena “Marija Ružić  Čakovec ili u uredu Turističke zajednice Čakovec.  Prijave će biti moguće od 16 sati na štandu na Trgu Republike. Kotizacija za startni broj iznosi 5 eura za odrasle te 2 eura za djecu, učenike i studente,

Utrka je humanitarna i nije natjecateljska, a sav prihod od prodaje startnih brojeva ide Međimurskim slatkišima – udruzi djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Čakovec. Cilj održavanja utrke je potaknuti što veći broj djece i njihovih roditelja na kretanje a istovremeno pomoći Međimurskim slatkišima u njihovim aktivnostima.

Na samom kraju dana u 20 sati u Jezeru Starog grada, Studio suvremenoga plesa Teuta s kreatoricom ovog glazbeno plesnog eventa Nikolinom Mekovec, uz Čakovečke mažoretkinje i Gradski puhački orkestar Čakovec i ove će se  godine predstaviti svojim vrhunskim umjetničkim izvedbama.