Judaši Zrinskog osvojili 3 medalje na Prvenstvu Hrvatske za juniore
28.05.2024. 06:44h

Nakon sjajnog rezultata judaša Zrinskog do 14 godina koji su postali državni prvaci, u nedjelju se održalo juniorsko prvenstvo do 21 godine. Zrinski je imao troje predstavnika, u ženskoj konkurenciji je nastupila Lorenna Hranilović do 78 kilograma te Loren Janković Crnčec i Jona Žvorc do 55 kilograma.

Prvi su krenuli dečki, Loren Janković je prvi krug bio slobodan te se u sljedećem borio protiv starog znanca, borba je bila dinamična i teška, međutim Loren je napravio dobar napad gdje je bacio protivnika i dobio bod, kasnije je uspio kontrolirati borbu te je pobijedio I došao do polufinala. Polufinala borba bila je interesantna ali je ipak otišla na drugu stranu te je kroz repasaž imao priliku popraviti i doći do bronce. U borbi za medalju krenuo je žestoko ali opet pametno te je bacio protivnika na bod te kasnije ostao dominantan i zasluženo pobijedio i osvojio brončanu medalju.

Jona Žvorc je prvo kolo pobijedio judaša iz Zagreba, u čevtrtfinalnoj borbi bio je bolji od judaša iz Dubrovnika te je u polufinalnoj borbi sa odličnim bacanje pobijedio judaša iz Splita i sa ukupno tri pobjede došao do velikog finala. U finalu je bila odlična borba, ali vidjelo se kako je borba odmicala lagani pad koncentracije kod Jone, nažalost napravio je jedan krivi korak kojeg je protivnik iskoristio te ga je bacio na bod, do kraja je ostalo jako malo vremena te je Jona pokušao stići zaostatak ali nije uspio. Sa tri pobjede I jednim porazom postao je viceprvak Hrvatske do 21 godine.

Tu sreći nije bilo kraja, Lorenna Hranilović koja je prva godina juniorki nastavila je niz sa osvajanjem državnih medalja. Prvu borbu pobijedila je lijepim bacanjem , u polufinalnoj borbi bila je uspješnija od judašice iz Istre koju je sa dvije različite tehnike bacila i ušla u finalni blok. Finale je krenulo te je Lorenna primila ispod pojasa gdje je dobila kaznu, već za dva napada u jednoj akciji krenula je bacati ali je opet primila ispod pojasa te je dobila drugu kaznu, pritisak je rastao jer ju je još jedna kazna dijelila do izgubljene borbe. Nastavak je bio bolji ali je protivnica preuzela inicijativu te počela raditi više napada što je rezultiralo treću kaznu kod Lorenne. Sa dvije pobjede I jednim porazom postala je viceprvakinja Hrvatske, ovo joj je ujedno i šesta državna medalja za redom.

Ovog vikenda judo klub Zrinski napravio je povijesni uspjeh kluba, osim što su dečki postali prvaci Hrvatske, troje natjecatelja osvojilo je  prve juniroske medalje sa državnog prvenstva za klub. Jona i Loren su tek mlađi kadeti U16 a borili su se u uzrastu do 21 godine što ovaj rezultat čini još više ponosnim. Od ukupno 8 judaša koji su se uputili na prvenstvo Hrvatske njih čak sedam vratilo se doma sa medaljom oko vrata. Ovo je pokazatelj da se judo u Čakovcu iz godine u godinu sve više diže te  da se vidi naš trud i rad koji ulažemo u naše sportaše, kazao je trener Filip Šeketa.