Trasa kretanja tradicionalne povorke maturanata
23.05.2024. 12:53h

Tradicionalna povorka maturanata kreće ulicama grada Čakovca u petak, 24. svibnja u 15 sati. Povorka će se formirati u Ulici Vladimira Nazora kod Ekonomske i trgovačke škole te potom kreće ulicama grada do SRC-a "Mladost", gdje će se održati završna svečanost.

Trasa kretanja maturanata:  Ulica Vladimira Nazora, Ulica Otokara Keršovanija, Trg Eugena Kvaternika, pješačka zona Ulice kralja Tomislava i Trga Republike, Zrinsko-frankopanska ulica, Vukovarska ulica te Športska ulica. Predviđeno vrijeme kretanja povorke je oko sat vremena, dakle do 16 sati. Odmah nakon mimohoda na terenima SRC-a održat će se završna svečanost maturanata, a u slučaju lošeg vremena proslava seli u sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec. 

Tijekom kretanja povorke svi sudionici u cestovnom prometu dužni su pridržavati upozorenja i naredbi policijskih službenika koji će biti u pratnji, tj. osiguranju.

Svakako, apeliramo na sve sudionike u prometu koji će se u naznačeno vrijeme nalaziti na gradskim prometnicama da koriste okolne ulice kako bi stigli na svoje odredište, odnosno da izbjegavaju trasu kretanja maturanata kako ne bi zapeli u prometnoj gužvi.
 
Ujedno, obavještavamo građane kako će policija javna mjesta, konkretno trasu kretanja maturanata te prostor kod SRC-a "Mladost", sukladno odredbama članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, snimati i fotografirati.