St!lness objavio novi singl
11.04.2024. 13:35h

Splitsko-zagrebačka grupa ST!LLNESS prošle godine napravila je veliki povratak na scenu popraćen i novim studijskim albumom "Kocka je okrugla" koji je završio u Top 5 albuma godine po većini hrvatskih i regionalnih glazbenih kritičara, osvojio tri nominacije za nagradu Rock&Off i u više kritika nazvan jednim od najboljih hrvatskih povratničkih albuma. Hvaljeni album je završio i na 130 gramskom crnom vinilu, u gatefold pakiranju s tekstovima svih pjesama.

Danas objavljuju singl "Meštar" u suradnji s šibenskim hip hop prvacima Hramom uz prateći Lyrics video koji je složila Irena Andreić. "HRAM se iznenada pojavio na sceni i počastio nas gostovanjem na ovoj pjesmi. Slično se dogodilo i u ovoj iznenadnoj suradnji s Irenom Andreić, kaligrafičarkom iz Velike Gorice koja dizajnira, animira, ilustrira i piskara s otoka i planina. Čast nam je zbog suradnje s Hramom i veliko hvala Ireni", rekli su momci iz ST!llnessa.

Kultni rap/rock/reggae bend ST!LLNESS, nakon deset godina diskografske pauze, vratio se sjajnim, četvrtim studijskim albumom „Kocka je okrugla“. Na albumu se nalazi 12 pjesama. Ivan Jurić i na ovom albumu potpisuje većinu pjesama, dok glazbu i aranžmane zajednički potpisuje cijeli bend. ST!LLNESS na ovom albumu čine Mario Validžić (bubanj), Krunoslav Kobeščak (perkusije), Marko Pinjuh (bas gitara), Ante Ljubičić (gitara i programiranje), Ognjen Zečević (klavijature, ritam gitare, programiranje, synth i sampleovi) i Ivan Jurić (tekst, vokali, programiranje, sampleovi i synth).

Album je snimljen u proljeće 2022. godine u "ŠtaTeBoliK" studiju. Glazbenu produkciju albuma potpisuju Ognjen Zečević Egoless i Ivan Jurić Yuri, a dizajn covera i LP izdanja Marko Pinjuh. Album je objavljen u suizdanju ST!LLNESSA i diskografske kuće Mudri Brk.