Tijana Korent najbolja gimnastičarka Hrvatske u 2023.
09.04.2024. 06:25h
U Subotu 06. travnja za vrijeme održavanja Svjetskog kupa u Osijeku, održane su Redovna i Izborna skupština Hrvatskog gimnastičkog saveza. Tijekom održavanja Redovne skupštine HGS-a bile su uručene posebne nagrade i zahvale trenerima i sportašima koji su u protekloj 2023. god. ostvarili izuzetne rezultate, ne samo na domaćim, već i svjetskim natjecanjima, te su bili proglašeni oni najbolji u prethodnoj godini.
 
Tako je Odlukom Hrvatskog gimnastičkog saveza za najbolju gimnastičarku u 2023. god. proglašena naša Tijana Korent iz Gimnastičkog kluba Nedelišće, a za najboljeg
gimnastičara Tin Srbić.
 
Ujedno je, temeljem ostvarenih rezultata, za najboljeg trenera ženske sportske gimnastike proglašen Ričard Crnjac, trener Tijane Korent u GK "Nedelišće".
 
"Jako sam ponosna i sretna što sam proglašena najboljom gimnastičarkom 2023. godine, osobito što je upravo ta godina započela ozljedom koljena i nisam bila ni sigurna da li ću se na vrijeme uspjeti oporaviti prije nego krene natjecateljska sezona. Stoga sam bila izuzetno ponosna slušajući Hrvatsku himnu kada sam na Svjetskom kupu u Bugarskoj osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Ova nagrada je veliko priznanje za sva odricanja, trud i rad koji tijekom godina ulažemo, te definitivno veliki poticaj za moj daljnji rad." – kazala je Tijana.
 
Ponosni su i u klub, jer je ovo veliko priznanje stiglo iz ruku krovne gimnastičke organizacije, kojim je nagrađen trud i zalaganje naše sportašice koja već dugi niz godina ostvaruje vrhunske rezultate.