Čak troje međimurskih gimnastičara u finalu Svjetskog kupa u Osijeku
05.04.2024. 07:56h

Svo troje međimurskih gimnastičara izborilo je subotnja finala na Svjetskom kupu u Osijeku! Prvog kvalifikacijskog dana DOBRO World Cupa koji je jučer startao u dvorani Gradski vrt borbe za medalje izborili su Tijana Korent na preskoku te Marko Sambolec i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Tijana Korent iz GK Nedelišće, izborila je svoje 11. finale preskoka u Osijeku i čak 46. u karijeri. Bila je četvrta s ocjenom 12.899 (oba skoka 4.2 – 12.933 i 12.866).

“Zadovoljna sam svojim skokovima, glavni cilj bio je ući u finale, a onda idemo sve ispočetka, ocjene idu na nulu. Nadam se da ću u finalu ipak malo popraviti izvedbu skokova. Uz malo sreće, tko zna što sve može biti. Konkurencija je dosta jaka, Francuskinja Coline Devillard koja je danas bila najbolja, radi odlične skokove i mislim da je ona ovdje nedodirljiva. Ali druge dvije medalje nisu nedostižne. Baš se veselim suboti da ponovno osjetim tu nevjerojatnu osječku publiku”, rekla je Tijana.

Debitant na ovom natjecaju, Marko Sambolec iz čakovečkog GK MZ Macan, bio je treći na konju s hvataljkama sa 13.850.

“Dao sam danas stvarno maksimum, iako nisam uspio napraviti što treniram, fulao sam saskok, napravio sam C, a ne D težinu, ali srećom, nije smetalo. Prvi put sam došao u Osijek i odmah sam u finalu. Nije moglo bolje. Ali, nadam se da ću se u finalu ipak pokazati u još boljem svjetlu”, poželio je Sambolec. Sretan sam što ću u svom drugom finalu u karijeri i prvom u Osijeku nastupiti baš uz Udea. Bit će mi čast nastupiti uz njega.

Iskusniji klupski kolega Filip Ude drhtao je jučer doslovno do posljednjeg vježbača na konju s hvataljkama, a onda se s ocjenom 13.550 (start 5.9) kao 8. plasirao u finale.

“Zadovoljan sam što sam u finale, ali i dalje sam razočaran što nisam napravio vježbu, što sam pao pred kraj vježbe. Nisam tužan, ali ostajem pri tome da sam razočaran, jer tu vježbu doma inače odrađujem 9 od 10. Nikakvih problema nemam s njom. Možda mi se malo posrećilo danas, ali opet s druge strane to je dokaz da imam kvalitetu, da i s padom mogu ući u finale, što je dobra stvar za novi pravilnik koji me čeka. I drugi su danas kiksali, kiksao sam i ja, ali ja sam napravio bolje s kiksom nego oni i to je to. Ne mogu reći da nisam zaslužio finale, zaslužio sam ga jer sam osmi, ali u mojoj glavi je to razočaranje. Srećom, imam priliku to popraviti u subotu. Bez obzira na ocjenu i rezultat, idem probati napraviti najjaču vježbu koju znam, neću ništa kalkulirati, nadam se da se nećemo ni trener ni ja predomisliti do subote. Moram probati tu vježbu, to je vježba za Europsko prvenstvo koje nas čeka za dva tjedna. S ovom vježbom mogu ući u finale na Europskom, ali tražiti nešto više bez elementa “Busnari” nema smisla. Riskirat ću rezultat u Osijeku, moram je negdje probati. Sretno mi u subotu”, nasmijao se naš srebrni olimpijac Ude.