Počinje višednevno obilježavanje Dana županije
03.04.2024. 11:55h

Danas počinje višednevno obilježavanje Dana Međimurske županije. Trajat će 32 dana u 78 manifestacija diljem našega kraja kojima će se slaviti razvojna snaga, inovativnost i kultura Međimurja.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da su pred nama dani u kojima promoviramo vrijednosti utkane u naš identitet, našu kulturu, baštinu i postignuća: „Poštujemo prirodne ljepote Međimurja, poštujemo vrijednosti naših ljudi i nagrade koje su kruna predanog rada svih Međimurki i Međimuraca i zato je slogan ovogodišnjih Dana Međimurske županije u zelenom tonu i glasi: Green is in. Međimurje je in

U Centru za kulturu Čakovec danas od 18 sati otvara se nesvakidišnja izložba fotografija nazvana Vuprem oči, nastala u suradnji Međimurske zaklade solidarnosti Katruža i Astronomskog društva Vega. Petnaest fotografija zvjedanog neba i obzora posutog zvijezdama nad poznatim turističkim točkama Međimurja, bit će predstavljene javnosti na ovoj dobrotvornoj, prodajnoj izložbi, nakon čijeg otvorenja slijedi, od 19 sati, u dvorani CZK-a Čakovec, slijedi popularni, tradicionalni koncert Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu.

Na ovogodišnjem koncertu, koji Katruža organizira u znak zahvalnosti svim građanima na podršci, nastupit će: Mirko Švenda Žiga, Marija Jambrošić, Etnoduo Goga i Željko, Andrea i Goran Šafarić, Ivica Jurgec, Noćna smjena, Josip Sanjković Mitrica, Trio Green Room, Nenad Gavez, Cecilija Merkač Hudopisk, KUU Zasadbreg, Chriztel Renae Aceveda, Kiara Cenko i Tamburaški sastav Kumovi.

Ulaznice po simboličnoj cijeni od 7 eura, još danas i sutra, se mogu nabaviti online u Centru za kulturu Čakovec (ili na dan koncerta i na blagajni te ustanove), kao i u uredu Katruže u Međimurskoj županiji.