Započinje osposobljavanje pripadnika Školskih prometnih jedinica
02.04.2024. 12:59h

Ovoga tjedna Policijska uprava međimurska u suradnji s Auto klubom Čakovec započinje s provođenjem preventivno-edukativne akcije osposobljavanja pripadnika Školskih prometnih jedinica.
 
Osposobljavanje pripadnika Školskih prometnih jedinica, koje će djelovati na području Međimurske županije, provest će se danas (utorak) i sutra (srijeda), 2. i 3. travnja od 8 do 11 sati.
 
Tridesetak pripadnika školskih prometnih jedinica, osposobljava se s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu te sudjelovanja u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima, i to najprije teoretski te potom praktično na prigodnom poligonu.
 
Osposobljavanje iz područja prometnih pravila, prometnih znakova i upravljanje prometom te pružanje pomoći sudionicima u prometu provest će se u prostorijama Auto kluba Čakovec, dok će se praktične vježbe odraditi na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla u Čakovcu u Športskoj ulici.
 
U provođenje obuke pripadnika školskih prometnih jedinica uključit će se i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije koji će za djecu osigurati reflektirajuće prsluke, dok će Auto klub Čakovec osigurati okrjepu.