KUD Mihovljan proslavio svoj jubilej – 25 godina rada
28.03.2024. 14:19h

Kulturno umjetničko društvo Mihovljan, prigodnim programom pred mnogobrojnom publikom i podupirateljima, proslavilo je svoju 25. obljetnicu rada i djelovanja. Prepunu dvoranu Društvenog doma u Mihovljanu ispunili su prijatelji društva, ali i brojni mještani koji vole tradicijsku glazbu te prate predani rad tamošnjih kud-ovaca u očuvanju kulturne baštine našeg kraja.

Uz dva sata glazbe, plesa i pjesme, KUD je zajedno sa svojim gostima upotpunio nedjeljnu večer te svima još jedno pokazao da je jedno od najboljih međimurskih kulturno – umjetničkih društava. Tako su im se u proslavi na pozornici pridružili i zbor Udruge umirovljenika Mihovljan, Big Band Čakovec, tamburaši KUU Zasadbreg, “Martinska banda” i pjevačica Chriztel Renae Aceveda.

Osvrnuvši se na četvrt stoljeća rada KUD-a, sve prisutne pozdravio je predsjednik Predrag Kočila, ponosan na kontinuitet i razvoj društva koje okuplja sve dobne kategorije, a posebno velik broj onih koji su od prvih dana dio KUD-a te njeguju ljubav prema međimurskim napjevima, pjesmi i tradiciji. Priredbu su svojim dolaskom uveličali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga te predsjednik Mjesnog obora Mihovljan Ivica Novak.

KUD Mihovljan ponovno je oformljen 1999. godine, zahvaljujući grupi mjesnih zaljubljenika u folklor i međimursku narodnu tradiciju. U tih četvrt stoljeća postali su jedan od najaktivnijih međimurskih KUD-ova koji nastupa širom zemlje i Europe. Od nastupa su posebno izdvojili one u Barceloni, Parizu, Rimu te posljednji u Salzburgu početkom godine. Česti su gosti smotri i natjecanja koja se tijekom godine održavaju diljem Hrvatske.