Kriminalistički službenici Policijske postaje Mursko Središće uspješno razriješili razbojništvo iz svibnja prošle godine
27.03.2024. 12:58h

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 55-godišnjakom i 18-godišnjakom utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo razbojništva i kazneno djelo teške tjelesne ozljeda na štetu 71-godišnjaka.
 
Naime, sumnja se kako su u srijedu, 31. svibnja 2023. godine oko 21:30 sati u Prhovcu, najprije pozvonili na ulazna vrata kuće oštećenih te su se pritom predstavili kao policijski službenici. U trenutku kada je oštećeni 71-godišnjak otključao i otvorio vrata, počinitelji su fizički nasrnuli na njega, a potom i na oštećenog 49-godišnjaka. Osumnjičeni su tijekom razbojstva fizički ograničavali kretanje oštećenih, kako bi mogli pretraživati razne prostorije kuće. Tijekom  pretraživanja osumnjičeni su ukrali novac i dr. vrijedne predmete, a potom su se udaljili s mjesta događaja, dok su oštećene zaključali u kući te im onesposobili kućni telefon kako o događaju ne bi mogli obavijestiti policiju. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 800 eura.
 
U opisanom događaju oštećeni 71-godišnjak zadobio je teške tjelesne ozljede, dok je oštećeni 49-godišnjak lakše ozlijeđen.
 
Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva i teške tjelesne ozljede, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 55-godišnjak trenutno se nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjenja drugog kaznenog djela.