Tidal Pull objavio drugi album
26.03.2024. 13:42h

Tidal Pull. Osnivači, suci, porotnici i krvnici Big-Indie žanra. Po novome osnivači Post(-Big-)Indie žanra. Pobjednici u glazbi i ljubavi, gubitnici u pisanju press releaseova. Osobe koje previše vole točke i zareze. Bend koji voli biti bend. Petorica prijatelja koji vole biti prijatelji.

Prije otprilike godinu dana objavili su album prvijenac – „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini“. Prikupili su brojne hvalospjeve od strane kritike te se album našao na ljestvicama najboljih godišnjih albuma. Isto tako je i bend koji je prvim samostalnim koncertom rasprodao KSET, odsvirao sjajan koncert na InMusicu te održao veliku ljetnu turneju. Album je objavljen i kao LP, a možeš ga kupiti ovdje.

Nakon singlova "Glas 42" i "Uvijek dvanaest" danas su objavili album "Kad imamo mirne glave" uz novi singl "Flora i fabula". Na albumu se nalazi devet pjesama, za snimanje albuma je bila zadužena Anja Tkalec (Rattus Rattus), produkciju potpisuju bend i Mark Mrakovčić, a artwork i vizuale mlada zagrebačka umjetnica Petra Divković. Indie pop glazbenik "pospano" je jedini gost na albumu.

"Dragi slušatelji, uživajte u Post-Big-Indieju. Zašto Post-Big-Indie? Tako smo ga prozvali jer je ovo na neki način anti-songwriterski album, gdje su melodije i klasična struktura manje bitne. Big indieju smo ovoga puta pristupili kao post-rocku, bez zaraznog groovea ili plesnog beata - razvoj pjesme je sam po sebi nagrada. Ovo je najkonceptualniji nekonceptualni album ili pak najnekonceptualniji konceptualni album ikad, nismo sigurni. A možda je ovaj brzinski pokušaj pojašnjavanja relativno sigurnog indie albuma u (ne baš) klasičnoj pop formi totalna pretencioznost. U svakom slučaju, bilo bi kul da album poslušate u komadu jer smo ga tako i zamislili.", rekli su momci iz benda.

"Hrvatski indie bend koji pjeva na matičnom jeziku još uvijek je rjeđa pojava od velebitske degenije. Baš kao i nju, treba ih strogo zaštiti i staviti na poleđinu kovanice od 50 centi. Ili barem slušati često i glasno. Album je velik, izdavač je ponosan", izustio je Mudri Brk.