HDZ Međimurske županije proslavio 34. obljetnicu osnutka
20.03.2024. 11:18h

U Centru za kulturu Čakovec jučer je službeno proslavljena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Međimurju, ali bio je to ujedno i predizborni skup za predstojeće parlamentrne izbore. Na proslavu je došao i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Za govornicu su izašli redom Tomislav Marković, predsjednik čakovečke organizacije HDZ-a, Lovro Horvat, predsjednik mladeži HDZ-a Međimurske županije, Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik, Sunčana Glavak, europarlamentarka i predsjednica Žena Katarina Zrinska, Ljubormir Kolarek, predsjednik međimurskog HDZ-a i gradonačelnik Preloga, Anđelko Stričak, nositelj liste HDZ-a u trećoj izbornoj jedinici i predsjednik varaždinskog HDZ-a i varaždinski župan.

Andrej Plenković na samom je kraju svečanosti naglasio da po atmosferi osjeća da će HDZ na ovim izborima biti još jači, a da im je ovaj, kako je rekao, “kupus” koji se dogodio na lijevom spektru, samo olakšao posao. Zatim se upustio u nabrajanje onoga što smatra postignućima svoje Vlade, uvjeren da će to kapitalizirati na ovim izborima te kazao da očekuje u našoj izbornoj jedinici bolji rezulat od pet mandata koliko su ostvarili na prošlim izborima. Sunčana Glavak, zastupnica HDZ-a u europarlamentu, kazala je da se o situciji u Hrvatskoj raspituju i njezini kolege u Bruxellesu. Ona im je rekla kako joj je neugodno zbog toga.

 Također, moglo se čuti kako HDZ-ova vlast nudi rješenja, nudi brojne projekte, dok oporba uporno kritizira. Kako je istaknuto na obilježavanju, Vlada RH uložila je 270 milijuna eura za razvoj Međimurske županije, odnosno kontinuiranim je radom usmjerila značajna sredstva na ovo područje. „Hrvatska demokratska zajednica izlazi jača i snažnija na predstojeće izbore, a siguran sam da ćemo ponovno dobiti povjerenje naroda da za njih vodimo Vladu RH još naredne četiri godine“, istaknuo je u svom obraćanju okupljenima predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Foto: Facebook