Dina ruši rekorde već prvog vikenda
04.03.2024. 20:53h

Vikend je bio rezerviran za filmske fanatike koji su se otisnuli u svijet epske avanture uz najnoviji hit  "Dina: Drugi dio", nagrađivanog filmskog redatelja Denisa Villeneuva, kojemu je ovo bilo najjače otvaranje filma u Hrvatskoj! 

Adaptacija znanstveno-fantastičnog klasika Franka Herberta i nastavak popularne "Dine" iz 2021. godine, ima drugo najjače otvaranje studija Warner Bros. svih vremena u Hrvatskoj, odmah iza prošlogodišnjeg velikog hita Barbie, te drugi najjači vikend otvaranja studija Warner Bros.

u IMAX-u u Hrvatskoj, iza Hobita: Neočekivano putovanje. 
Dina je u Hrvatskoj prvog vikenda prikazivanja dosegnula zaradu od 307.762 eura na kino blagajnama, a film je u prvih nekoliko dana prikazivanja pogledalo ukupno 40.454 gledatelja. 

Ovaj dinamičan filmski spektakl na premijernom prikazivanju u srijedu 28. veljače, odmah je privukao pozornost publike i kritičara kombinacijom impresivnih vizura, spektakularnih akcijskih scena te izvanrednih glumačkih izvedbi. 
Villeneuve je film režirao prema scenariju koji je napisao s Jonom Spaihtsom temeljenom na Herbertovom romanu. Timothee Chalamet, kojem je ovo najjače otvaranje filma u Hrvatskoj, utjelovio je protagonista Paula Atreidesa, a ostatak glumačke postave čine Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Lea Seydoux, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling i Javier Bardem. 

Slavni redatelj je okupio i kreativni tim s kojim je radio u prvom nastavku "Dine", uključujući i nagradom Oscar nagrađenog direktora fotografije Greiga Frasera, nagrađenu producenticu Patrice Vermette, nagrađenog montažera Joea Walkera, nagrađenog nadzornika vizualnih efekata Paula Lamberta i kostimografkinju Jacqueline West. Glazbu za film radio je cijenjeni oskarovac Hans Zimmer.